Back to Top

Biografie

Het begon allemaal met blokfluit les op mijn 7de. Op mijn 9de ben ik begonnen met gitaar spelen, af en toe zong ik hier ook bij.

Dit vond ik zo leuk dat ik zangles ging nemen op mijn 12de.

 

Ik had zangles in Schagen op de popschool waar ik 4 jongens tegen kwam die samen een bandje vormde genaamd Bullet, ze vroegen me erbij en mijn eerste band optredens waren een feit. We waren een erg jonge maar gedreven band, ik heb van mijn 14de tot mijn 16de bij ze gespeeld. We stonden o.a op popweekend Schagen en in het voorprogramma van Krezip, Direct en Van Dikhout.

 

Na dit leuke avontuur ben ik door gerold naar een project van Danone in samenwerking met Nickelodeon. Ik heb een kinder-cd opgenomen met 13 nummers, een vlotte pop cd voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar. Hierbij zijn 6 clips opgenomen die te zien waren in de reclames op Nickelodeon ( nu op youtube). De single "alle letters op een rij" was uitgebracht, en al snel uitverkocht.

 

Opeens ging de telefoon, toen ik een jaar of 17 was, of het mij leuk leek om naar England toe te gaan om daar in een meiden groep te stappen. Met nog 2 blonde meiden werden we de Wildflowers, Lizzy (afkomstig uit England) speelde Cello en zong, Sam ( afkomstig uit England) speelde gitaar en song en ik ( in de tussen tijd verliefd geworden op een piano en mezelf heb leren spelen) speelde piano en zong ook. We hebben eerst 5 nummers opgenomen in de studio van Elliot Kennedy in Sheffield. Daarna ben ik voor een paar maanden terug gegaan naar Nederland en op mijn 18de vertrok ik voor ander halve maand naar Londen, daar hebben we veel optredens gedaan en gerepeteerd tot we erbij neer vielen. Ook hebben we een dag in de studio geschreven met Sasha Scarbeck die o.a "You're Beautiful" heeft geschreven voor James Blunt. Als klap op de vuurpijl bleek dat 2 nummers die we hadden opgenomen waren geschreven door Gary Barlow, Take That. Zij moesten eind Oktober spelen in Belfast in een Arena waar 16.000 man in kon en wij hadden de eer om alle 3 de avonden in het voorprogramma te mogen staan. Eveneens stond na ons Sophie Ellis Baxtor in het voorprogramma.

 

Terug gekomen in Nederland heb ik auditie gedaan voor het Conservatorium in Amsterdam waar ik ben aangenomen, 4 jaar heb gestudeerd en mijn eind examen opdracht goed heb afgesloten.

 

Ook heb ik de soundtrack ingezongen voor een kinderprogramma genaamd Puppy Patrol en ben ik ook te zien in de clip op Nickelodeon.

 

Verder ben ik een aantal jaar terug begonnen met een piano show samen met de mannen van Reckless, genaamd Funky Keyz. Wij spelen alles van toen en nu en werken veel met verzoekjes.

 

Ook heb ik bij verschillende bandjes de backing vocals gedaan, zowel in coverbands als in eigen werk.

 

In 2010 heb ik mee gedaan aan de talentenshow The Voice of Holland, hier ben ik niet verder gekomen tot en met de Battle's, daarna een operatie ondergaan aan me stembanden en sindsdien erg druk met optredens door heel Nederland heen in verschillende formaties, zoals de band Bite (zie Media).

 

Op het moment speel ik ook nog in een woonwinkel in Amsterdam genaamd Riviera Maison, achtergrond muziek, en treed ik nog altijd alleen op, tijdens huwelijksceremonies, feestavonden, verjaardagen, doopvieringen, kraamfeesten, in restaurants en word ik gevraagd voor studio werk voor DJ's radio (bv VHU Europe) en reclames. Af en toe val ik in bij de Booming Piano's, Piano en Co XXL en Funky Piano's.

 

Verzoekjes indienen kan altijd bij mij, door de jaren heen is mijn repetoire flink uitgebreid. Neem daarom gerust contact met mij op voor de mogelijkheden, om jou huwelijksceremonie of feestje een extra mooie toevoeging te geven met live muziek en jou nummer.

 

Verder ben ik de laatste tijd veel bezig met het schrijven van eigen nummers, meer hier over volgt nog.